Mijn naam is Feya Zweers – van Oosterwijck. Ik ben geboren in 1985 en opgegroeid in ‘s-Hertogenbosch. Tijdens mijn studie Culturele Maatschappelijke Vorming ben ik verhuisd naar een gezellige stad met een fantastische natuurrijke omgeving. Ik ben op slag verliefd geworden op de natuur. Dat is waar ik mezelf vond.
Na mijn studie heb ik met gezinnen gewerkt in de recreatieve sector in binnen- en buitenland en uiteindelijk mijn hart gevolgd en als gastouder aan de slag gegaan. Dit doe ik nu sinds 2013.

Werken met kinderen is eerlijk, is grappig, is creatief, is puur.
Hoe kinderen hun gedachten in woorden uitdrukken is leuk. Ze zijn onbevangen en echt.

De laatste jaren (voordat wij ouders werden) hebben mijn man en ik geleefd in een woongemeenschap, waarin we samen leefden in een oud klooster, villa en herenhuis. Een manier van leven waarin je leert luisteren naar mensen, echt horen wat zij zeggen. Je eigen behoeften erkennen maar niet alsmaar centraler stellen dan de behoeften van een ander.

Dit vind ik mooi om terug te geven aan mensen om mij heen, volg je hart, erken je behoeften, maar creëer ook ruimte voor de behoeften van een ander.
Ook binnen mijn gastouderopvang vind ik dit belangrijk. Voor zowel de kinderen als voor de ouders.

In mijn vrije tijd ben ik met mijn dochtertje Maan, mijn man, gezonde voeding, yoga en muziek bezig. Met ons gezin gaan we graag naar de Ardennen, wandelen en fietsen en klussen in huis en tuin. Ook ben ik heel actief betrokken bij het opzetten van de Democratische School in ‘s-Hertogenbosch. Een onderwijsvorm waar de vrijheid en intrinsieke motivatie van een kind centraal staat.

Diploma’s:

Sociaal Cultureel Werk MBO niveau 4  (doelgroep kinderen). Afgerond in 2007
Culturele Maatschappelijke Vorming HBO (meerdere doelgroepen).  Afgerond in 2011
Kinder EHBO Diploma.  Geldig tot 2020