In principe is de opvang geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud. Een maximale leeftijdsgrens is er niet. Voor mensen die thuisonderwijs geven is het natuurlijk ook mogelijk om deel te nemen aan het natuurprogramma. Ook als je kindje al 4 jaar is geweest.

De start locatie is mijn huis, zie contact voor meer informatie.
Hier breng je je kindje in de ochtend naartoe, dit is het verzamelpunt.
We doen de overdracht hier als je je kindje brengt en als je je kindje weer ophaalt.

Brengen gelieve tussen 8:00 uur en 8:30 uur.
Maar deze tijden kunnen in goed overleg afwijken.

De opvangdagen zijn

Dinsdag hele dag;
Woensdag hele dag;
Donderdag hele dag.

Je kunt opvang afnemen voor zowel halve dagen als hele dagen.

Het ochtendprogramma

Je kunt er voor kiezen om je kindje enkel in de ochtend(en) te brengen, dus aan het einde van de ochtend weer op te halen. Maar uiteraard mag de opvang ook een hele dag of meerdere dagen zijn. Het ochtendprogramma eindigt om 12:30 uur.

Het middagprogramma

Je kunt het middagprogramma alleen volgen wanneer je een hele dag opvang afneemt.
Het is mogelijk een middag dutje te doen in een van mijn kinderopvang bedjes. Ook ben ik in het bezit van ergonomische draagzakken.

Tussen 17:00 uur en 17:30 uur mag je je kindje(s) weer ophalen.
Maar deze tijden kunnen in goed overleg afwijken.

Het Natuurprogramma

Tijdens het natuurprogramma ga ik met de kinderen naar buiten.
Afhankelijk van de leeftijden in de groep en de slaaptijden van de kinderen beslissen we of we sochtends of smiddags het natuurprogramma laten plaatsvinden.

Alles is op loopafstand. Veel van mijn activiteiten vinden plaats in de Biessertpolder daar spelen we bij zorgboerderij de Locatie of bij het Engelermeer. Ook de Moerputten, ’t Gement en het Beatrixpark bezoeken we.
Al deze gebieden liggen vlakbij mijn huis. De activiteiten en wandelingen ontwerp ik zelf en sluiten aan op de verschillende ontwikkelingsfase van de kinderen. Ook ben ik bezig met de kaboutertuin, de tuin achter ons huis welke een kinder-ontdektuin is.

In de natuur houden wij ons bezig met de seizoenen, natuurgebonden materialen, natuur spellen en een picknick / lunch in de natuur.

We zullen sporen zoeken, hutten bouwen, insecten zoeken, zaadjes volgen, planten bekijken, bessen bekijken, kruiden zoeken. Ook zullen we grote dieren opzoeken op boerderijen.

Mijn huis & tuin

In de kaboutertuin bij mijn huis heb ik een fijne (kleine) moestuin. Er is een modderkeuken, zandbak, grasveldje en een aantal fruitbomen. De tuin is ingericht op het prikkelen van alle zintuigen van de kindjes. Er zijn fietsjes en andere buiten speeltoestellen. Ook thuis zullen we met natuurlijke materialen werken. Kinderen kunnen een hand en voet massage krijgen als zij onrust voelen of deze anderszins nodig hebben.

Praktisch voor het natuurprogramma

Ik zoek veilige en openbare plekken op. En ik ben in het bezit van een EHBO diploma. Ook bezit ik kennis van de natuur, wat zijn de gevaren en waarom, wat is veilig en hoe dan.
Er is een draagzak en (bolder)kar aanwezig voor kindjes die eventjes niet willen lopen. We zullen niet in het water gaan mocht er water in de buurt zijn.

Brengen tussen 8:00 en 8:30 uur (afwijken in overleg is mogelijk)
Ophalen ochtend om 11:30 uur
Ophalen middag tussen 17:00 uur en 17:30 uur (afwijken in overleg is mogelijk)

Het programma rooster is vooralsnog onder voorbehoud. We anticiperen altijd op de kindjes die aanwezig zijn, wat zij nodig hebben. 

Aanmelden

Wil jij je kindje aanmelden voor het natuur programma van de Toverfee, maak dan een afspraak met mij voor meer informatie over de mogelijkheden.

Om een impressie te krijgen van wat wij allemaal beleven tijdens een ochtend in de natuur kun je mijn Facebook Pagina ‘De Toverfee Natuurbeleving’ volgen.

Weet je wat er op een klein vierkantje in een bos allemaal te vinden is?
Niet alleen wormen eten bladeren. In een loofbos vond iemand op een klein oppervlak van één vierkante decimeter heel wat kleine beestjes:

  • 3 pissebedden
  • 12 duizendpoten en miljoenpoten
  • 23 insecten en hun larven
  • 120 wormen
  • 217 springstaarten
  • 635 spinnetjes en mijten
  • 63.000 aaltjes
  • 30.000.000 bacteriën