Je kunt opvang afnemen voor zowel halve dagen als hele dagen.

In principe is de opvang geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar oud. Mocht je kindje er al eerder aan toe zijn, dan kunnen we dat eventueel overleggen. Een maximale leeftijdsgrens is er niet. Voor mensen die thuisonderwijs geven is het natuurlijk ook mogelijk om deel te nemen aan het natuurprogramma. Ook als je kindje al 4 jaar is geweest.

De start locatie is mijn huis, zie contact voor meer informatie.
Hier breng je je kindje in de ochtend naartoe, dit is het verzamelpunt.
We doen de overdracht hier als je je kindje brengt en als je je kindje weer ophaalt.

Het natuurprogramma (ochtend)

Het natuurprogramma vindt plaats op maandagochtend en dinsdagochtend.
Tijdens deze ochtenden ga ik met de kinderen naar de openbare natuurgebieden in Denbosch en omgeving. Alles is op fietsafstand.

Ik krijg met regelmaat aanvragen voor verschillende dagen en verschillende leeftijden.
Schroom je niet om gewoon je vraag tóch te stellen, want ik ben flexibel en bereid te anticiperen op de
meest voorkomende aanvragen indien mogelijk. Geen garanties.

In de natuur houden wij ons bezig met de seizoenen, natuurgebonden materialen, natuur spellen en een picknick / lunch in de natuur. Ik zal zelf het brood bakken en mee nemen als we naar buiten gaan. Ook krijgen de kinderen een biologisch soepje.
We zullen sporen zoeken, hutten bouwen, insecten zoeken, zaadjes volgen, planten bekijken, bessen bekijken, kruiden zoeken. Ook zullen we grote dieren opzoeken op boerderijen.

Ik doe in principe alles op de fiets met de kinderen, ik heb verschillende fietskarretjes die voldoen aan de veiligheidsnormen.

Het middagprogramma

In de middag blijf ik in en rondom mijn huis. Ook een zeer groene omgeving gelegen bij het groene en bosrijke recreatiegebied het Engelermeer, zorgboerderij de Locatie en stadsboerderij De Bossche Hoeve.
Het is mogelijk een middag dutje te doen in een van mijn kinderopvang bedjes. In de tuin bij mijn huis heb ik een fijne moestuin en in mijn tuin is veel eetbaar. Er is een modderkeuken, zandbak, grasveldje, zelf gebouwde tipi van bamboe en klimop en een aantal fruitbomen. Er zijn fietsjes en andere buiten speel toestellen. Ook thuis zullen we met natuurlijke materialen werken. Kinderen kunnen een hand en voet massage krijgen als zij onrust voelen of deze anderszins nodig hebben.
Ook hier zijn mijn werkdagen: maandag en dinsdag.

Tussen 17:00 uur en 18:00 uur mag je je kindje weer ophalen.

 

 

 

Praktisch voor het natuurprogramma
Ik zoek veilige en openbare plekken op. En ik ben in het bezit van een EHBO diploma. Ook bezit ik kennis van de natuur, wat zijn de gevaren en waarom, wat is veilig en hoe dan.
Er is een draagzak aanwezig voor kindjes die eventjes niet willen lopen. We zullen niet in het water gaan mocht er water in de buurt zijn.

Het programma rooster is vooralsnog onder voorbehoud. 

 

Weet je wat er op een klein vierkantje in een bos allemaal te vinden is?

Niet alleen wormen eten bladeren. In een loofbos vond iemand op een klein oppervlak van één vierkante decimeter heel wat kleine beestjes:

  • 3 pissebedden
  • 12 duizenpoten en miljoenpoten
  • 23 insecten en hun larven
  • 120 wormen
  • 217 springstaarten
  • 635 spinnetjes en mijten
  • 63.000 aaltjes
  • 30.000.000 bacteriën.